Helsingin Mylly on pitkät perinteet omaava suomalaisyritys. Perheyritys perusti ensimmäisen myllynsä Helsingin Sörnäisiin yli 90 vuotta sitten, eikä vuosien varrella tapahtuneessa kehityksessä ole moitittavaa: Helsingin Mylly on nykyisin Suomen suurin luomutuotteiden ja gluteenittoman kauran jalostaja. Kuluttajat tunnistavat yrityksen tuotteet kaupoissa Myllärin-tuotemerkistä.

Helsingin Myllyn valikoimaan kuuluu laaja kirjo viljatuotteita: puurohiutaleita, leivontajauhoja, myslejä, granoloita sekä lukuisia gluteenittomia vaihtoehtoja. Kuluttajille suunnattujen Myllärin-tuotteiden lisäksi mylly kehittää tuotteita elintarvikealan ammattilaisille.

Markkinointijohtaja Mia Kettusen mukaan Helsingin Mylly saa kiitosta vahvasta asiantuntemuksesta ja yksilöidyistä palveluista.

”Tunnemme viljat ja niiden monipuolisen käytön. Ymmärrämme asiakkaidemme tuotanto- ja valmistusprosesseja ja osaamme yhdessä mylläreidemme kanssa valmistaa heille oikeanlaisia tuotteita,” Kettunen kertoo.

Hamppu täydentää viljatuotteita

Hampputuotteet Helsingin Mylly toi markkinoille viime vuonna. Myllärin Omppu-Hamppu-Vattu Granola ja Siemen-Inkivääri Granola sisältävät molemmat FoodFarmin paahdettua hampunsiementä. Erityisesti hamppu ja vadelma täydentävät toisiaan granolassa, muodostaen herkullisen makuparin. Öljyhamppu tuo tuotteisiin paitsi makua myös arvokkaita ravintoaineita, kuten omega-3- ja omega-6-rasvahappoja sekä gammalinoleeni- ja stearidonihappoja.

Markkinointijohtaja Kettusen mukaan hampun parhaita ominaisuuksia ovat sen terveysvaikutukset ja maku, joka täydentää viljaa erinomaisesti.

”Haemme viljatuotteiden yhteyteen jatkuvasti uusia, terveellisiä ja mielenkiintoisia raaka-aineita ja meidän mielestämme hamppu on sellainen,” Kettunen toteaa.

Kuluttajat ovat ottaneet Helsingin Myllyn uudet hamppugranolat hyvin vastaan. Kettusen mukaan moni kuluttaja on valmis kokeilemaan hampunsiemeniä osana tuttua granolaa, vaikka itse hampun maku olisikin vieraampi.

Tarkka tuotekehitysprosessi takaa erinomaiset tuotteet

FoodFarmin hamppuraaka-aineet ovat olleet mukana Helsingin Myllyn tuotekehityksessä jo vuosia. Viime vuonna lanseeratut hamppua sisältävät granolat kuluttaja löytää valtakunnallisesti esimerkiksi K- ja S-ryhmän kaupoista.

Ruokakaupan hyllyille päästäkseen Myllärin-tuotteet käyvät läpi pitkän tuotekehitysprosessin. Siinä raaka-ainekokelaiden soveltuvuus kuluttajille suunnattuihin tuotteisiin määritetään perinpohjaisesti.

Kettusen mukaan tuotekehitysprosessiin kuuluu lukuisia maistajia, niin yrityksen omia työntekijöitä kuin kuluttajiakin.

”Jokainen lanseerattava tuote käy läpi tuotekehitysprosessimme. Kokonaisuudessaan uuden tuotteen kehittäminen vie reilun vuoden,” Kettunen kertoo.

Jos kiinnostuit öljyhampun käytöstä yrityksenne tuotteissa, ota meihin yhteyttä!