FoodFarm osallistui viime vuonna Turun yliopiston järjestämään Hiililounas-hankkeeseen, jossa tutkittiin kotimaisten kasviproteiinien käyttömahdollisuuksia ja reseptiikkaa. Hankkeen ohessa kehitettiin useita kasvisruokareseptejä, ja öljyhamppu olikin ravintoarvoltaan erinomaisena, kestävänä proteiininlähteenä selvä valinta useaan reseptiin!

Eräs tutkimukseen osallistuneiden suosikkiruoka oli hamppupohjainen Lindströmin kasvispihvi, jossa pääraaka-aineena on HamppuFarmin VegepihviMIX. Ruokailijat arvioivat kasvispihvien parhaiksi ominaisuuksiksi niiden maun ja rakenteen.

Kokeile herkullista ja terveellistä kasvispihvireseptiä alla olevan ohjeen avulla! Suuremmalle ruokakunnalle tarkoitettu ohje löytyy Hiililounas-hankkeen sivuilta.

Lindströmin kasvispihvit VegepihviMIXillä

Reseptistä noin neljä annosta.

  • 4 dl vettä
  • 260 grammaa VegepihviMIXiä, eli noin neljäsosa kilon pussista
  • 32 grammaa eli noin 35 ml rypsiöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 – 1 tl jauhettua mustapippuria
  • 1,5 tl timjamia
  • 130 grammaa etikkapunajuurta

Valmistusohje

  1. Raasta tai soseuta punajuuret.
  2. Kuumenna vesi ja sekoita veteen kaikki raaka-aineet.
  3. Sekoita kaikki raaka-aineet taikinaksi.
  4. Anna turvota 20-30 min.
  5. Muotoile pihvejä
  6. Kypsennä pannulla paistaen

Tarjoile esimerkiksi perunamuusin ja vegaanisen ruskean kastikkeen kera.

Ravintosisältö / 100 g

  • Energiaa: 103,6 kcal /433,5 kJ
  • Rasva: 6,6 g
  • Tyydyttyneet rasvahapot: 0,45 g
  • Hiilihydraatti: 5,3 g
  • Ravintokuitu: 8,2 g
  • Proteiini: 4,5 g
  • Suola: 0,6 g

Sivun pääkuva ei liity ohjeeseen