Ihanat, kotimaiset omenat ovat kypsymässä. Voit käyttää ne kuorineen, huuhtelu haalealla vedellä riittää. Omenoista on iloa ja tässä kiva resepti satokauden alkuun.
Valmista alkavan syksyn hurmaavin jälkiruoka aromikkaista omenoista ja kaurahiutaleista. Kuoritut hampunsiemenet tuovat mukaan pehmeää pähkinäistä makua.
Tämän helppotekoisen herkun valmistat nopeasti ja se on hauska tehdä myös yhdessä lasten kanssa.
Ainesosat neljälle herkuttelijalle
4 – 6 (kotimaista) omenaa
3 rkl kaurahiutaleita
2 rkl fariinisokeria
1 rkl vaahterasiirappia
50 g voita
ripaus kanelia ja kardemummaa
4 rkl HamppuFarmin kuorittuja hampunsiemeniä
Huuhtele omenat, halkaise ja poista siemenkodat. Aseta voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle kaurahiutaleet, sokerit, mausteet ja voinokareita. Lisää hampunsiemenet. Paista 200 asteessa 15 minuuttia.
Nauti vaniljajäätelön kera.