Cacio e Pepe eli mustapippuripasta on italialaisen keittiön klassikko – yksinkertainen valmistaa, ja silti täynnä makua. Yhteistyökumppanimme Murtolan HamppuFarmin reseptissä perinteistä pastaa on täydennetty hampunsiemenillä.

Hampunsiemenet tuovat pastaan hienovaraisen pähkinäisen sävyn ja arvokkaita ravintoaineita: öljyhamppu sisältää muun muassa omega-3 ja -6-rasvahappoja, kaikkia kahtakymmentä aminohappoa, proteiinia ja kuituja. Spagetin voi halutessaan korvata esimerkiksi durumpastalla.

Ajoittain viileän ja harmaan talven keskellä maukas pala Italian aurinkoa on enemmän kuin tervetullut arjen piristäjä!

HamppuFarmin Cacio e Pepe e Canepa -pasta

Kaksi annosta:

  • 200 g spagettia
  • 150 g Pecorino-juustoa, raastettuna
  • 2–3 rkl mustapippurirouhetta
  • 2 kauhallista spagetin keitinlientä
  • Tippa oliiviöljyä tai 25 g voita
  • Noin ½ dl kuorittuja hampunsiemeniä

Keitä spagetti suolalla maustetussa vedessä lähes kypsäksi paketin ohjeen mukaan. Juusto kannattaa raastaa valmiiksi käden ulottuville. Paahda mustapippurirouhe pannulla oliiviöljyssä tai voissa spagetin kiehuessa. Lisää hampunsiemenet ja paahda kevyesti – varo polttamasta hampunsiemeniä.

Kaada kauhallinen kuumaa spagetin keitinlientä pannuun mustapippurin ja hampunsiemenien sekaan. Lisää toinen kauhallinen lientä raastetun juuston joukkoon sekoittaen.

Aseta valutettu spagetti esimerkiksi pastakattilaan tai wokpannuun, lisää liemi ja juustoseos. Anna pastan tekeytyä niin, että kastike imeytyy ja pastan koostumus on sopiva.

Maista suolaisuus ja lisää tarvittaessa. Voit lisätä halutessasi mukaan vaikkapa kirsikkatomaattia tai avokadoa. Tarjoile heti.