Lähetimme kesällä ruokablogien kirjoittajille yhteistyökumppanimme HamppuFarmin tuotepaketteja, ja moni bloggaaja ihastui välittömästi hampun makuun, terveellisyyteen ja puhtauteen. Hellapoliisi-ruokablogia jo vuodesta 2005 kirjoittanut ammattikokki Kati Jaakonen innostui hampputuotteista niin paljon, että pyysi HamppuFarmin Virve Kettusen esiintymään Eveolla esitettävään ohjelmaansa. Katso pätkä ohjelmasta HamppuFarmin Facebook-sivuilta!
Ammattikokin ja öljyhampun asiantuntijan yhteistyön tuloksena syntyi paitsi rentoa keskustelua, myös herkullinen kolmen ruokalajin hampputeemainen ateria: alkuruoaksi vegaanista hamppujuustosalaattia, pääruoaksi herkullisia hamppukuorrutettuja broilerinfileitä ja jälkiruoaksi makeaa hamppuvanukasta. Helpoiten ruokalajeista valmistuu hamppukuorrutettu broilerinfile, jonka ohjeen löydät alta! Kaikki ohjeet löydät Hellapoliisin sivuilta.
Hellapoliisi: Hamppukuorrutetut broilerinfileet
Ainekset (2 annosta)
- 2 broilerinfileetä
- ripaus suolaa
- 2- 3 rkl vihreää tai punaista pestoa
- n. 1 dl Hamppufarmi kuorittuja hampunsiemeniä
- 3 rkl oliiviöljyä
Valmistusohje
- Laita broilerinfileet lautaselle ja ripottele pinnalle hieman suolaa molemmin puolin.
- Levitä pestoa kauttaaltaan fileiden pinnalle.
- Kääntele broilerinfileet kuorituissa hampunsiemenissä ja paista kuumalla pannulla oliiviöljyssä.
- Nauti broilerinfileet vaikkapa salaatin kera.
Jutun ja reseptin kuvat: Hellapoliisi