Vappuaaton saapuessa moni juhlistaa työväkeä, opiskelijoita ja tällä kertaa keskelle arkiviikkoa osuvaa vapaapäivää perinteikkäin ruoka-annoksin: sima, munkit ja tippaleivät pitävät ansaitusti kärkisijoja suosituimpien vappuherkkujen listalla.
Koska moni on kuitenkin valmis rikkomaan perinteiden rajoja ja kokeilemaan uusia tuttavuuksia, haluamme me FoodFarmilla toivottaa vapun tervetulleeksi tuoreiden makujen kera. Yhteistyökumppanimme Hamppufarmin hamppuisessa perunasalaatissa on kaikkea, mitä juhlapöytään voi kaivata: makua, ravinteita ja perinteitä samassa paketissa!
Gluteeniton, vegaaninen ja pähkinätön hamppuinen perunasalaatti kestää hyvin lämpöä, joten sen voi ottaa huoletta mukaan vaikka pidemmällekin piknik-reissulle. Proteiini- ja ravinnepitoinen hamppu pitää vaativammankin vappumarssijan pystyssä!
Hamppuinen perunasalaatti hamppu-sinappi kastikkeella
Hamppu-dijonsinappi-”majoneesi”
- 4 rkl Dijonsinappia
- 2 dl Hamppufarmin Hampunsiemenöljyä
- 2 ruokalusikallista omenaviini- tai punaviinietikkaa
- 1 tl sokeria tai Agave-siirappia tai raakahunajaa
Perunasalaatti
- 500g uusia, mahdollisimman pieniä perunoita
- 8 kpl vihreää tankoparsaa
- 200g (pussillinen) pakasteherneitä
- puolikas kurkku
- isoja kapriksia
- 1 kevätsipuli
- persiljaa tai basilikaa
- suolaa ja mustapippuria maun mukaan
- kourallinen Hamppufarmin paahdettuja ja suolattuja hampunsiemeniä
Kokkausohjeet
Hamppu-”majoneesi”:
Perunasalaattipohja:
Tuunaa mieleiseksesi!