Hampunsiemen on superfoodia helpoimmillaan
Suomalainen hampunsiemen sisältää oikeassa suhteessa niin proteiineja, omega-rasvahappoja, kuituja kuin mineraalejakin. Käyttö on helppoa, sillä siemen soveltuu lisättäväksi melkein mihin vain ruokaan tai nautittavaksi vaikka sellaisenaan!
Kokonainen hampunsiemen, myös paahdettuna ja suolattuna
Kokonaisessa hampunsiemenessä on rapea, kuitupitoinen kuori ja pehmeän pähkinäinen sisus. Hampunsiemen on yksi harvoista siemenistä, jossa on sekä arvokasta gammalinoleenihappoa (GLA) 4 %, stearidonihappoa (SDA) 2 % että lehtivihreää.
Proteiinia 23%, kuitua 32%, rasvaa 35%. Gluteeniton.
Kuorittu hampunsiemen, myös paahdettuna
Kotimaisesta hampunsiemenestä laadukkaasti ja hellästi kuorittu siemen, jossa uloin kuori on poistettu ja jäljelle jää pehmeän pähkinäisen makuinen ydin. Kuorinta takaa ravintoaineiden imeytymisen elimistössä. Sopii erinomaisesti ruoanlaitosta naposteluun. Kuorituista siemenistä voi valmistaa helposti kasvipohjaisia vaihtoehtoja meijeri- tai lihatuotteille. Saatavana myös paahdettuna.
Proteiinia 31 %, kuitua 5 %, rasvaa 52 %, hiilihydraatit vain 2 %. Gluteeniton.
Mallastamalla idätetty hampunsiemen
Idätysprosessi aktivoi siemenet, jolloin keho saa hyödynnettyä ravinteet paremmin. Idätysprosessin avulla siemenistä vähenee fytiinihappoja ja lektiinejä, jotka vaikeuttavat ravinteiden imeytymistä. Tuotetta idätetään juuri sen verran, että siemen aktivoituu. Ituja ei juuri esiinny. Osa siemenistä voi olla hieman avautuneina. Idätyksessä siemenen maku pehmenee ja rapeutuu. Gluteeniton.