Huhtikuun alussa kevät on jo pitkällä, ja moni on saanut nauttia aurinkoisista ja lämpimistä illoista jo useamman päivän ajan. Lehtien ilmaantuessa puihin ja päivien pidentyessä on erinomainen hetki nauttia kevyestä ja herkullisesta kevätruoasta!
Kirjolohi ja teriyakivihannekset sopivat yhteen erinomaisesti: kirjolohen mieto ja pehmeä maku antaa tilaa sopivan mausteisille teriyakivihanneksille, joiden suolaisuus tuo ateriaan hieman potkuakin. Reseptissämme kirjolohta ja teriyakivihanneksia on täydennetty hampunsiemenillä, jotka tuovat ateriaan paitsi kehoa hiveleviä ravintoaineita, myös maanläheistä syvyyttä ja mukavaa suutuntumaa – ne rapsahtavat kevyesti hampaissa ja viimeistelevät annoksen sekä maullaan että rakenteellaan.
Hampputuotteemme löydät kuluttajaystävällisessä pakkauskoossa yhteistyökumppanimme HamppuFarmin verkkokaupasta!
Reseptissä on jätetty tilaa kokin mielikuvitukselle ja harkinnalle: teriyakivihanneksia voi ottaa mukaan ruokailijoiden toivomassa suhteessa. Kokeile reseptiä ja anna kevään makumaailmojen kohdata lautasella!
Kirjolohta ja teriyakivihanneksia hampunsiemenillä
Reilusta kirjolohifileestä tehty resepti riittää kahdelle tai kolmelle ruokailijalle.
Ainekset
Lohi:
- Reilun kokoinen kirjolohifilee
Mausteseos:
- 4 rkl kuorittuja hampunsiemeniä
- 1 arkki merilevämattoa
- 1 limen mehu
- Hieman raastettua appelsiininkuorta
- Ripaus chiliä
- Pala raastettua inkivääriä
- 1–2 tl hienoa merisuolaa ja 1 rkl sokeria
Teriyakivihannekset:
- Broccolia
- Zucchinia
- Herkkusieniä
- Porkkanaa
- Paprikaa
- Kevätsipulia
- Ituja tai versoja koristeeksi
Lisäksi:
- Teriyakikastiketta
- Paahdettuja ja suolattuja hampunsiemeniä
Ohje
Aloita kirjolohen valmistus nyppimällä ruodot pois, poistamalla nahka lohen päältä ja leikkaamalla lohifilee kahden sentin paloiksi.
Paahda hampunsiemenet pannulla kevyesti. Murskaa merilevämatto pieniksi hiutaleiksi. Sekoita mausteseoksen ainekset ja marinoi kalan paloja jääkaapissa 30–45 minuuttia.
Paista teriyakivihannekset wokpannussa öljytilkassa. Mausta kasvikset lopuksi teriyakikastikkeella ja viimeistele paahdetuilla suolatuilla ja iduilla.
Jutun kuva: HamppuFarmi / Marko Luhtala