Öljyhampun markkinat kasvavat Etelä-Koreassa voimakkaasti, ja maa onkin yksi FoodFarmin tärkeistä vientikohteista. Öljyhampun myynti maassa vaatii kuitenkin kauppaluvan, jota kovinkaan monella yrityksellä ei ole.
”Ollaan yksi harvoista Etelä-Koreaan öljyhamppua myyvistä eurooppalaisyrityksistä, vaikka kysyntä siellä onkin suurta”, FoodFarmin liiketoimintajohtaja Satu Pura toteaa. Kauppalupa on harvinainen jopa suomalaisten elintarvikealan yritysten keskuudessa.
Suurin syy öljyhampun myymiseen oikeuttavan sertifikaatin harvinaisuuteen on Etelä-Korean lainsäädännön tiukat laatuvaatimukset. Sekä jalostuksessa käytettävän raaka-aineen laadulle että jalostusprosessille on maassa asetettu tarkat standardit.
FoodFarmin panos sekä raaka-aineen laadun takaavaan valvontaan, jäljitettävyyteen että prosessien laatuun ja kontrollointiin ovat osaltaan mahdollistaneet jo pidempään jatkuneen yhteistyön korealaisten toimijoiden kanssa.
Etelä-Koreassa öljyhamppua käytetään varsinkin kosmetiikka- ja ravintolisätoimialoilla jatkuvasti enemmän. Korealaiset kosmetiikkayritykset haluavat valmistaa laadukkaita, terveellisiä ja ennen kaikkea luonnollisia tuotteita vastaamaan ympäristö- ja terveystietoisten kuluttajien tarpeisiin. Terveyden, luonnollisuuden ja kestävyyden yhdistäminen saa yritykset kääntämään katseen hamppuöljyyn teollisesti tuotettujen kemikaalien sijaan.
”Öljyhampun on osoitettu tekevän iholle paljon hyvää: se on täynnä tärkeitä ravintoaineita, kuten omega-rasvahappoja ja ihmiselle välttämättömiä aminohappoja,” Pura selittää. ”Siitä tehdään iho- ja suihkuöljyjä, voiteita, shampoota, Koreassa tosi paljon eläinten turkkia hoitavia öljyjä – siis vaikka ja mitä!”
Kiinnostuitko? Lue lisää FoodFarmin hamppuöljytuotteista täältä!