FoodFarmin emoyhtiö Trans Farm oli mukana Hiililounas-hankkeessa, jossa tutkittiin ilmastoystävällisten kasvisruokien kysyntää useissa opiskelijaruokaloissa.
Hankkeen tavoitteena oli tarjota ruokailijoille terveellinen, maukas ja ympäristöystävällinen vaihtoehto liharuoalle. Luonnollisesti gluteeniton, ilmastoystävällinen Trans Farmin tarjoama hamppu oli proteiinin, aminohappojen, omega-3 ja omega-6 -rasvahappojen sekä kuidun lähteenä luonnollinen valinta raaka-aineeksi.
Tutkimuksen tulokset olivat selvät: kasvisruoalla riittää kysyntää. Parhaimmillaan lähes kolmasosa ruokailleista valitsi kasvisruoan. Jopa 80 % kyselyyn vastanneista kertoi syövänsä mieluusti samaa ruokaa uudestaan. Vastauksissa esiin nousi muun muassa hampunsiemenillä tuunattu kesäkurpitsalasagnette, jonka vastaajat arvioivat kokonaisuutena erittäin miellyttäväksi ja juuri sopivan mausteiseksi.
Ruokailijoiden vastausten perusteella tärkeimpinä valintaperusteina kasvisruoalle pidettiin hyvää makua, terveellisyyttä ja liharuokaa halvempaa hintaa. Monelle kasvisruoka oli yksinkertaisesti parempi valinta. Osalla myös huoli ympäristöstä painoi vaakakupissa. Tulevaisuudessa vastaajat toivoivat näkevänsä ennen kaikkea enemmän helppoja kasvispohjaisia reseptejä arjen ruoanlaittoon.
Lisätietoa hampun elintarvikekäytöstä saat verkkosivuiltamme tai ottamalla meihin yhteyttä. Mikäli mielesi alkoi jo tekemään hampulla höystettyä lounasta tai päivällistä, kokeile hampputeemaisia reseptejämme! YLEn jutun Hiililounas-hankkeesta pääset lukemaan tästä.