Tämä nopeasti kesäinen ja nopeasti valmistuva ruoka sopii hyvin alkukesän kepeisiin tunnelmiin. Se sopii lounaaksi tai vaikka alkuruuaksi grilliherkkujen yhteyteen. Kuiva, välimerellinen valkoviini aateloi annoksen.
Tästä ohjeesta valmistuu herkuteltavaa kahdelle ruokailijalle.
Ainesosat
Riisinuudelia
10 salvian lehteä
0,5 dl hampunsiemeniä
50 g tuoretta pinaattia
2 valkosipulin kynttä
2 kesäkurpitsaa
100 g halloumia
1 dl valkoviiniä
nokare voita
loraus oliiviöljyä
vähän juoksevaa hunajaa
suolaa
mustapippuria
parmesania maun mukaan
kirsikkatomaatteja
Silppua salvia ja suikaloi kesäkurpitsa. Sulata nokare voita pannussa, lisää oliiviöljy sekä salvia, valkosipuli ja hampunsiemenet. Anna siementen paahtua. Lisää suola ja mustapippuria myllystä. Lisää tuore pinaatti. Freesaa hetken verran ja lisää valkoviini. Haudata hetki.
Keitä nuudelit ohjeen mukaan ja lisää suikaloitu kesäkurpitsa kastikepannulle.
Paista halloumi erillisellä pannulla ja mausta paiston loppuvaiheessa hunajalla, öljyä ei tarvita.
Valuta nuudelit ja sekoita yhteen kastikkeen kanssa.
Kokoa annos ja koristele muutamalla kirsikkatomaatilla. Raasta pinnalle parmesania ja pyöräytä myllystä hieman mustapippuria.
Nauti heti.
Nuudelien sijaan voit valita spagetin tai enkelihiuspastaa. Hampunsiemeniksi sopii kokonaiset, kuoritut tai paahdetut, suolatut siemenet.